Μαγνητική Τομογραφία Καρδιάς

Shape1
Shape2

Γιατρός που εμπνέει εμπιστοσύνη. Αναλυτικός και ταυτόχρονα προσιτός. Αντιμετώπισε σφαιρικά το θέμα που με απασχολούσε. Αισθάνθηκα ότι μιλάω με κάποιον που έχει απολυτή γνώση του αντικειμένου του.

Μαγνητική Τομογραφία Καρδιάς

Μαγνητική Τομογραφία Καρδιάς

Είναι ασφαλής εξέταση; Η Μαγνητική Τομογραφία Καρδιάς είναι η πιο σύγχρονη μέθοδος για την απεικόνιση της καρδιάς. Λαμβάνει χώρα εντός ενός τομογράφου, όπου με την εφαρμογή ενός ισχυρού μαγνητικού πεδίου διεγείρονται τα μόρια νερού του ανθρώπινου σώματος και δημιουργούν κινούμενες εικόνες της καρδιάς. Η μέθοδος είναι απόλυτα ασφαλής καθώς δεν χρησιμοποιεί ακτινοβολία. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να διενεργηθεί με ασφάλεια σε παιδιά, νέους ακόμα και εγκύους.

Ποια είναι η αξία της εξέτασης; Η Μαγνητική Τομογραφία Καρδιάς είναι η μοναδική εξέταση που επιτρέπει την λεπτομερέστατη μέτρηση του μεγέθους των καρδιακών κοιλοτήτων, αλλά και την αναγνώριση περιοχών ουλής/ίνωσης στην καρδιά. Με τη χορήγηση «σκιαγραφικής» (παραμαγνητικής) ουσίας μπορούν να αναγνωριστούν ακόμα και πολύ μικρά εμφράγματα ή σπάνιες κληρονομικές παθήσεις του καρδιακού μυός (μυοκαρδιοπάθειες).

Λόγω της φύσης της εξέτασης, η εικόνα δημιουργείται «εκ των έσω». Αυτό σημαίνει πως η εξέταση δεν υπόκειται στους συνήθεις περιορισμούς που έχουν άλλες απεικονιστικές εξετάσεις. Π.χ. το υπερηχοκαρδιογράφημα ενδέχεται να έχει χαμηλή ποιότητα εικόνας σε μεγάλους σωματότυπους.

Ποια είναι η εμπειρία του ιατρού;  Ο Dr Αντωνόπουλος είναι από τους πιο έμπειρουςΈλληνες Καρδιολόγους στην Μαγνητική Τομογραφία Καρδιάς.

Έχει εργαστεί στα κέντρα παγκοσμίου φήμης, όπου πρωτοεφαρμόστηκε στην κλινική πράξη η Μαγνητική Τομογραφία Καρδιάς (Oxford Centre Magnetic Resonance & Royal Brompton Hospital, Imperial College Λονδίνο).

Είναι διεθνώς πιστοποιημένος στο ανώτατο επίπεδο (Level 3) από την Ευρωπαϊκή Καρδιολογική Εταιρεία για τη διενέργεια και ερμηνεία της Μαγνητικής Τομογραφίας Καρδιάς.

Η άρτια εκπαίδευση και κλινική εμπειρία του ιατρού εξασφαλίζουν:

α) την αξιοπιστία της διάγνωσης και

β) την αποφυγή «υπερβολικών» ή λανθασμένων διαγνώσεων, ένα συνηθισμένο πρόβλημα στην κλινική πράξη λόγω της μεγάλης ευαισθησίας της μεθόδου.

Για περισσότερες πληροφορίες ή για να κλείσετε ραντεβού επικοινωνήστε στο 6947607442 ή στο info@aantonopoulos.gr