Αξονική Στεφανιογραφία

Shape1
Shape2
Αξονική Στεφανιογραφία

Αξονική Στεφανιογραφία (CCTA)

Γιατί να κάνω αξονική στεφανιογραφία; Η αξονική στεφανιογραφία (CCTA) είναι η μέθοδος που επιτρέπει την αναίμακτη απεικόνιση των στεφανιαίων αγγείων με ανώδυνο και μη επεμβατικό τρόπο. Αποτελεί την εξέταση εκλογής σε ασθενείς χαμηλού κινδύνου για τον έλεγχο της ανατομίας των στεφανιαίων αγγείων, παρακάμπτοντας την επεμβατική κλασσική στεφανιογραφία.

Ποιο είναι το πλεονέκτημα έναντι των άλλων εξετάσεων; Η αξονική στεφανιογραφία είναι η εξέταση εκλογής για την ανίχνευση μικρών αθηρωματικών πλακών στα αγγεία της καρδιάς. Αν και οι μικρές πλάκες δεν αποφράσσουν τον αυλό των αγγείων μπορούν να υποστούν ρήξη και να προκαλέσουν οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου. Η έγκαιρη ανίχνευση τους βοηθάει στην έγκαιρη χορήγηση προληπτικής θεραπείας και μειώνει τον κίνδυνο για έμφραγμα του μυοκαρδίου. Τέτοιες πλάκες δεν μπορούν να ανιχνευθούν με άλλες εξετάσεις (π.χ. stress echo ή σπινθηρογράφημα μυοκαρδίου).

Ποια είναι η διαδικασία; Η εξέταση συνήθως περιλαμβάνει την εισαγωγή ενός μικρού καθετήρα σε μια φλέβα του πήχη και τη χορήγηση σκιαγραφικής ουσίας. Επίσης συνήθως χρειάζεται έλεγχος της καρδιακής συχνότητας για τη λήψη βέλτιστης ποιότητας εικόνων. Για το λόγο αυτό μπορεί να χρειαστεί να πάρετε χάπια που μειώνουν τις σφύξεις για μια-δύο ημέρες πριν την εξέταση. Η διάρκεια της εξέτασης στον αξονικό τομογράφο διαρκεί μερικά μόνο δευτερόλεπτα. Mετά από 30 λεπτά μπορείτε να οδηγήσετε και να επιστρέψετε σπίτι σας.

Γιατί o ιατρός είναι ο κατάλληλος για την εξέταση;  O Dr. Αντωνόπουλος είναι ένας από τους ελάχιστους Έλληνες Καρδιολόγους με ειδική εκπαίδευση στην Αξονική Στεφανιογραφία. Έχει επί σειρά ετών εμπειρία στην Οξφόρδη (Ην. Βασίλειο) & είναι διεθνώς πιστοποιημένος στη χρήση Αξονικής Στεφανιογραφίας. Επιπλέον, έχει συμβάλλει στην ανακάλυψη νέων μεθόδων για την εκτίμηση του κινδύνου εμφράγματος μυοκαρδίου με Αξονική Στεφανιογραφία, για τις οποίες έχει τιμηθεί με Διεθνή Βραβεία. Τέλος, η εξέταση διενεργείται σε τελευταίας τεχονολογίας αξονικό τομογράφο 160-τομών, που επιτρέπει τη λήψη εικόνων της καρδιάς και των στεφανιαίων αγγείων με απαράμιλλη ευκρίνεια.

 

Για περισσότερες πληροφορίες ή για να κλείσετε ραντεβού επικοινωνήστε στο 2105222500 ή στο info@aantonopoulos.gr